Bugun...



Çınarcık Devlet Hastanesi’nde Hasta ile Doktor Arasında Gerilim:

23 Ağustos 2024 tarihinde, Çınarcık Devlet Hastanesi’nde yaşanan bir olay, hasta ve hasta yakınlarının haklarının korunması konusunda yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Çınarcık Devlat Hastanesi Acil servisine ambulansla getirilen ve şiddetli böbrek ağrıları çeken bir hasta, acılar içinde kıvranırken beklediği ilgiyi göremediğini iddia etti. Olay, hastanın "Burada doktor yok mu?" sorusu üzerine acil serviste nöbetçi olan genç bir kadın doktorla yaşanan tartışmayla başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-08-2024 23:11:06 Tarih: 23-08-2024 22:14

Çınarcık Devlet Hastanesi’nde Hasta ile Doktor Arasında Gerilim:

İstediğin Yere Şikayet Et

 

Hasta, doktorun tavrından rahatsız olduğunu belirterek tedaviyi reddetti ve doktor hakkında şikayetçi olacağını söyledi. İddialara göre, doktor ise bu duruma "İstediğin yere şikayet et" şeklinde bir yanıt verdi. Bu olay üzerine hasta, ertesi sabah Yalova İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek resmi şikayette bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı şikayet hattını da arayarak durumu bildirdi.

 

  Beyaz Kod Talebi: Hasta ve Yakınları da Korunsun

 

Yaşanan bu olay, sağlık sisteminde sadece doktorların değil, hastaların ve hasta yakınlarının da korunması gerektiği tartışmasını yeniden alevlendirdi. Olayın mağduru olan hasta, doktorlara uygulanan "Beyaz Kod" uygulamasının benzerinin, hasta ve hasta yakınları için de "Kırmızı Kod" olarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Bu şekilde, sağlık hizmeti alırken mağduriyet yaşayan bireylerin de haklarının korunması amaçlanıyor.

 

  Sağlık Müdürlüğü’nden Beklenen Adım

 

Şikayetin ardından gözler Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’ne çevrildi. Müdürlük, olayla ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak olayın yankıları sürerken, hasta haklarının korunması konusunda daha etkin mekanizmaların devreye girmesi gerektiği yönündeki talepler artıyor.

 

Çınarcık Devlet Hastanesi’nde yaşanan bu olay, hasta-doktor ilişkilerinde saygı ve anlayışın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların haklarının dengeli bir şekilde korunması, sağlık sisteminin daha adil ve etkili olmasını sağlayabilir. Gelişmelerin takipçisi olacağız.




Kaynak: www.77haber.com.tr

Editör: Ömer Çiçek




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI